Nyårsmeny


Sista dagen för beställning är den 29/12!


Vi lagar – ni hämtar!

Menyn hämtas hos oss på Asplund på nyårsafton mellan kl. 11-13.
Maten färdigställs enkelt enligt våra instruktioner som medföljer.

Nyårsmeny för avhämtning med vinförslag

Tilltugg

Crostini med tryffel, picklad lök samt Karljohansvamp

Louis Roederer, Brut Premier, Champagne, Frankrike Nr: 7602 229kr


Förrätt

 Hummersoppa – chili – lime – körvel – sesambrioche

 Orballo, Albarino, Rias Baixas, Spanien Nr: 2696 109kr


Varmrätt

Kryddstekt svensk oxfilé – rostad vitlökssky med soja och chili
Kalla tillbehör och såser:
Glasnudelsallad med pak choi, rättika och rädisor – marinerad shitakesvamp med salladslök, kimchi och krasse – bönsallad med groddar, wasabi och gari –
sesam- och ingefärsmajonnäs  

Wiltinger, Alte Reben, Riesling, Mosel, Tyskland 2016 Nr: 96251 169kr

Charles & Charles, Zinfandel, Kalifornien, USA 2014 Nr: 72240 109kr

 

Dessert

Guldig chokladkupol – vaniljpannacotta – hallonsås

Muscat de Beaumes de Venise, Rhonedalen, Frankrike 2015 Nr: 8181 179kr


(Tänk på att vissa viner inte finns i ditt ordinarie sortiment på systembolaget så var ute i god tid så att ni hinner beställa) 

 Menypris 525kr per person 
(minsta antal är 2 portioner)


29 december är sista dagen för beställning av Nyårsmeny
31 december har vi öppet kl. 11-13 för avhämtning av Nyårsmeny


Har du frågor maila till info@restaurangasplund.se
Vår telefonväxel kommer även att vara extra öppen

30/12 kl. 10-18 samt 31/12 kl.10-13