Vi har bjudit in Ala Abasi 

som gästkock den 27/9. 

Ala Abasi har varit deltagare i Sveriges Mästerkock TV4, där hon kom tvåa.

Vi öppnar vid 16.00 för AW och från kl. 17.00 är den Persiskabuffén uppdukat!


"-Matlagning har alltid haft en central roll i mitt liv. Det började redan när jag var ett litet barn då jag fick hjälpa min mamma i köket där hon lärde mig att skapa fantastiska rätter med enkla råvaror.

Även mina längre utlandsvistelser i bland annat USA och England har inspirerat mig att fortsätta att utveckla min matfilosofi.

Min syn på matlagning är enkel och består av säsongsbaserade råvaror, färska örter och planering- då kan du komma hur långt som helst i köket. Låt fantasin flöda och våga vara kreativ i köket. Det kanske inte alltid blir som du har tänkt dig men längs vägen kan du upptäcka nya rätter och smakkombinationer som passar just dig.

Välkommen hit och prova gärna att laga ett av mina recept.

Kärlek & Respekt"

Ala Abasi


Ala kommer bjuda på en persisk buffé och 

vår egen  Aghil "Agge" Zavari kommer spela sin persiska favorit musik .


Buffén kommer kosta 355 kr, menyn kommer inom kort!

Meny 


Förrätter

Zeytoon parvardeh – oliver med granatäppelsirap och valnötter. (vegan)

Sallad shirazi – frisk och syrlig sallad av tomat, gurka, lök och färska örter. (vegan)

Mast-o khiar – röra med yoghurt och gurka. Toppas med krossade valnötter, färsk dill, torkad mynta och torkade rosenblad. (V)

Mirza ghaessmi – auberginröra med ägg och tomat, en klassiker från norra Iran. (V)

Sabzi – färska örter (persilja, koriander, mynta, salladslök) (Vegan)


Huvudrätter

Khoresh-e gormeh sabzi – Smakrik persisk örtgryta med högrev och bönor. En av dem absolut mest klassiska rätterna inom den persiska matkulturen.

Ghalieh mahi – fiskrätt från södra Iran med min personliga twist. Rätten har en smak av koriander, lök o tamarind.

Morgh-e tu por-e torsh-o shirin – helgrillade majskycklingar med aromatiska kryddor fyllda med plommon, aprikoser och färska örter.

Lobia polo – En klassik risrätt med köttfärs och haircots verts. Jag väljer dock att tillaga denna rätt med sojafärs istället för med köttfärs så att den blir vegansk. (Vegan)

Javaher polo (zerezshk polo) – Persiskt saffransris när den är som bäst. Härligt fluffigt ris med syrliga berberisbär, morötter, apelsinskal och pistagenötter. (Vegan)


Färskbröd

Lavash – Persisk tunnbröd som passar utmärkt till vilken rätt som helst.

 

Efterrätt

Sholeh Zard – Len saffranspudding med ris, garnerad med nötter och kanel. (Vegan)




Buffépris 355kr

V = vegetarisk, Vegan


I höst kommer vi att ha Temafredagar följande datum;

Persisk afton 27/9
Skaldjur o bubbel 25/10
Glöggmys med musikquiz 29/11