• CATERING 70%
 

Fest på Asplund

En fest kan se ut på så många olika sätt. Det viktigaste för oss är att era förväntningar överträffas och att det blir precis så kul och bra som ni planerat. På Asplund finns möjligheter att vinkla och vrida till det mesta. Vi har upplägg från flera lyckade tillställningar och kommer gärna med förslag och idéer på hur vi gör din fest till just din fest. 

Catering

Restaurang Asplunds duktiga kök jobbar ständigt med att producera mat till våra luncher men lika mycket mat lagas också till catering varje dag. Ni finner ett utbud här på vår hemsida av det vi säljer mest av men vi tycker om utmaningar och utforma menyer och upplägg efter era önskemål.  Vår kunniga personalstyrka tar gärna hand om hela festen från dekor till mat, dryck och musik. Helhetslösningar där förutsättningarna är olika från gång till gång är det roligaste som finns!


Menyförslagen nedan passar både för fest hos oss och för catering! 

För catering vill vi att ni bokar senast tre dagar före. Minimum antal för beställning är 20 personer. Ni kan välja mellan att själva hämta eller så ordnar vi leverans till er! 


Vid fest hos oss så skickar vi en offert. Maila info@restaurangasplund.se



Canapéer 

Skagencanapé på hälsobröd
Rensteksröra i tunnbröd med Kalix löjrom och saltgurka
Anklever- och kycklingmousse på pumpernickel med chili- och ingefärspicklad pumpa
Löjromscanapé med syrad rödlök och smetana
Tartar på rökt lax på danskt rågbröd
Getost på pumpernickel med fikon och rostade pumpafrön

40 / st. (minimum antal 10 av varje sort.)

 

Cocktailsandwich

Krämig kyckling med stekt svamp och Västerbottensost*
Skagenröra med pepparrot, dill och citron
Kallrökt lax med avokado, sriracha och gräslök

79 / st. (3 st. 195)

 

Klassisk

2 sorters bröd med örtfärskost
Sallad på gotlandsbetor med rostad fetaost, pumpafrön samt honung- och schalottenlöksvinaigrette
Potatissallad med nobisdressing, örter samt höstsvamp
Västerbottenspaj med sallad på räkor, gurka, dill och syrad lök
Inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och citron
Kryddgrillad kalvrygg med bönor, äppelcitronette samt ört- och senapsdressing
Lagrade ostar med knäcke och fruktkompott
Mörk chokladcrème med marinerade plommon

385 


Buffé med smaker från Japan

Nigiri sushi
Norimaki
Laxsashimi Nobu ”new style” med sallad på pak choi och gari
Kycklingspett Yakitori
Soja- och vitlöksstekt biff med sesambakad shiitake
Sallad på kimchi, spetskål och koriander *
Glasnudelsallad med pak choi, morot, rättika, wasabi och yuzu
Tataki på hälleflundra med gurka, forellrom och rättika

455 


Vår gröna buffé

Lantbröd
Baba ganoush
Tapenade
Dressing med rostad vitlök
Sallad med zucchini, kapris och halloumi
Rostad spetskål med citron, chili och rosmarin*
Bakade tomater med pinjenötter, basilika och rostad rödlök
Rostad morot, pumpa, majs och spiskummin
Gulbetscarpaccio med inlagda Toscanska grönsaker
Glasnudelsallad med wasabi, yuzu och sesam

325


Tillval till gröna buffé

Inkokt lax 95
Grillat majskycklingbröst med citron och rosmarin 75
Kryddstekt kalvrostbiff 85

 

Italiensk buffé

Bondbröd
Örtfärskost
Pesto
Marinerade oliver
Tallegio
Tunt skivad chark (fänkålssalami, parmaskinka och salsiccia passita)
Caprese på aubergine med tomat, mozzarella och basilika
Crudité på fänkål och bönor
Vitello Tonnato med torkade tomater och kapris
Lättrimmad Fröjalax ”carpaccio style” med rostade pinjenötter, parmesan och kapris
Grillad kyckling med citron och rosmarin
Risonisallad med oliver, soltorkade tomater, spenat och parmesancrème

525 


Grillbuffé

Citron- och örtgrillad lax
Adobokryddad biff på spett
Citron- och rosmaringrillade lammracks
Rostad pumpa och morötter med spiskummin, sesamfrön, yoghurt och persilja
Caesarsallad
Tomatsallad med oliver, fetaost och marinerad rödlök
Spetskålssallad med chili och örter
Rostad potatis med mojo rojo
Glasnudelsallad med koriander och chili
Chimichurri
Rostad vitlöksdressing
Wasabi- och yuzudressing

455 


Dessertbuffé

Vaniljpannacotta med äppelkompott och kaksmul
Mandelkaka med citron och hjortron
Mörk chokladcrème med mint och päron

95 


Utvalda ostar från Fromageriet.

Mögelost, hårdost & kittost. Kommer med fröknäcke, kex och fruktkompott

125 


Festmenyer som gör sig bäst hos oss!

Här kommer ett urval av vårens och sommarens menyer från oss på Asplund!

 Vi gör gärna ändringar och anpassar dem efter era önskemål.

Skicka er förfrågan till info@restaurangasplund.se

Varmt välkomna hälsar Fredrik & Petter med personal!


Exeptionell men informell fest hos oss!

Med denna meny använder vi oss av hela vår lokal för att skapa en dynamisk måltidsupplevelse! Ni startar med välkomstmingel på vårt entréplan, sittning med varmrätt och ostar på nedre plan och mingel med kaffe och dessertbuffé uppe på entréplan igen.  Avsluta med barhäng och DJ eller Liveband och festen är fulländad!

Mingeltugg
Gemsallad med yuzo marinerade grönsaker och kimchi majonnäs
Fröjalax med gurka, pepparrot och forellrom
Grönsaksblommor med pepparotscremé
Västerbottenkrustad med Kalixlöjrom och hackad rödlök

Varmrätt
Grillad Kalventrecote med rödvinssås
Tillbehör på bordet: Rostad pärllök och champinjoner med tryffel och örter
Ljumna primörer med citron och svartpeppar, confiterade tomater med rostad grönkål, Mandelpotatispure med sveciaost.

Buffé med lagrade ostar, fruktkompott och knäcke
Serveras till bords eller på buffé.


Dessertbuffé
Mini creme brulée
Äppletartelett med vaniljgrädde
Mörk chokladcremé med päron och mint
Fruktsalsa med rostad kokos och lime 
655