• CATERING 70%
 

Fest på Asplund

En fest kan se ut på så många olika sätt. Det viktigaste för oss är att era förväntningar överträffas och att det blir precis så kul och bra som ni planerat. På Asplund finns möjligheter att vinkla och vrida till det mesta. Vi har upplägg från flera lyckade tillställningar och kommer gärna med förslag och idéer på hur vi gör din fest till just din fest. 

Catering

Restaurang Asplunds duktiga kök jobbar ständigt med att producera mat till våra luncher men lika mycket mat lagas också till catering varje dag. Ni finner ett utbud här på vår hemsida av det vi säljer mest av men vi tycker om utmaningar och utforma menyer och upplägg efter era önskemål.  Vår kunniga personalstyrka tar gärna hand om hela festen från dekor till mat, dryck och musik. Helhetslösningar där förutsättningarna är olika från gång till gång är det roligaste som finns!


Menyförslagen nedan passar både för fest hos oss och för catering! 

För catering vill vi att ni bokar senast tre dagar före. Minimum antal för beställning är 10 personer. Ni kan välja mellan att själva hämta eller så ordnar vi leverans till er! 


Vid fest hos oss ingår lokalhyra, servering, enklare dekor med blommor,



Canapéer

Skagencanapé på hälsobröd

Rensteksröra i tunnbröd med Kalix löjrom och saltgurka

Anklever mousse med kycklingconfit på pumpernickel med pumpa, chili och ingefära

Löjromscanapé med syrad rödlök och smetana

Tartar på rökt lax på danskt rågbröd

Getost på pumpernickel med fikon och rostade pumpafrön

40/st ( minimiantal 10 av varje sort.)

 

Mingelbuffé

Cheddarostkrustader med sockerstekt lök och ansjovis

Tartar på rökt lax med forellrom och fänkål i kopp

Skagencanapé på hälsobröd

Gemblad med rostad lök, dragoncrème, svamp, parmesan och örter

Anklevermousse med confiterad kyckling 

225

 

Tillval för matigare mingel

Beef Yakiniku med salladslök, shiitake och sesamfrön 65



Klassisk Svensk Buffé

Tre sorters bröd

Örtfärskost

Asplunds gubbröra med örter och krutonger på kavring

Potatis & löktartelette med Kalixlöjrom och smetana

Hemrökt laxrygg med pepparotssmetana och crudité på svensk skörd

Ugnsbakad blomkål med Sveciacrème och räkor

Rostad broccoli med citron, gemsallad och frön

Kalvstek med rostad rotfrukter och Karljohanssvamps tapenade

385

 

Buffé med smaker från Japan

Nigiri sushi

Norimaki

Laxsashimi Nobu ”new style” med sallad på pak soi och gari

Kycklingspett Yakitori

Beef Yakiniku med salladslök, shiitake och sesamfrön

Kall sallad med kimchiris

Broccoli &  sugersnapssallad med wasabi/yuzudressing

Tataki på hälleflundra med gurka, forellrom och rättika

455


Vår gröna buffé

Lantbröd

Baba ganoush

Tapenade

Dressing med rostad vitlök

Sallad med zucchini, kapris och haloumi 

Rostad spetskål med citron, chili och rosmarin

Bakade tomater med pinjenötter, basilika och rostad rödlök

Rostad morot, pumpa, majs och spiskummin

Gulbetscarpaccio med inlagda Toscanska grönsaker

Glasnudelsallad med wasabi, yuzu och sesam

325

 

Tillval till gröna

Inkokt lax 95

Grillat majskycklingbröst med citron & rosmarin 75

Beef Yakiniku med salladslök, shiitake och sesamfrön 65



Italiensk buffé

Bondbröd

Örtfärskost

Pesto

Marinerade oliver

Tallegio

Tunt skivad chark t ex fänkålssalami, parmaskinka och salsicca passita

Caprese aubergine med tomat, mozzarella och basilika

Crudité på fänkål och bönor

Vitello Tonnato med torkade tomater och kapris

Lättrimmad Fröjalax ”carpaccio style” med rostade pinjenötter, parmesan och kapris

Grillad kyckling med citron & rosmarin

Pasta Casarecce med oliver och parmesan

Mini Tiramisu 

525


Grillbuffé 

Citron och örtgrillad lax

Grillad Picanha på spett

Citron och Rosmarin grillade Lamb racks

Rostad pumpa och morötter med spiskummin, sesamfrön, yoghurt och persilja

Caesarsallad

Tomatsallad med oliver, fetaost och marinerad rödlök

Spetskålssallad med chili och örter

Rostad potatis sallad

Glasnudelsallad med koriander och chili

Chimichurri

Rostad vitlöksdressing

Wasabi/yuzu dressing

455

 

Dessertbuffé

Vaniljpannacotta med äppelkompott och kaksmul

Mandelkaka med citron och hjortron

Mörk chokladcrème med mint och päron

95

Dessert 

Vaniljpannacotta med äppelkompott och kaksmul

55

Utvalda ostar från Fromageriet

Mögelost, hårdost & kittost. Kommer med fröknäcke, kex och fruktkompott

125


Festmenyer som gör sig bäst hos oss!

Här kommer ett urval av vårens och sommarens menyer från oss på Asplund!

 Vi gör gärna ändringar och anpassar dem efter era önskemål.

Skicka er förfrågan till info@restaurangasplund.se

Varmt välkomna hälsar Fredrik & Petter med personal!


Exeptionell men informell fest hos oss!

Med denna meny använder vi oss av hela vår lokal för att skapa en dynamisk måltidsupplevelse! Ni startar med välkomstmingel på vårt entréplan, sittning med varmrätt och ostar på nedre plan och mingel med kaffe och dessertbuffé uppe på entréplan igen.  Avsluta med barhäng och DJ eller Liveband och festen är fulländad!

Mingeltugg
Gemsallad med kantareller, dragon och parmesan
Fröjalax med gurka, pepparrot och forellrom
Rispapper med kimchikål, sesam och chilicrème
Västerbottenkrustad med Kalixlöjrom och hackad rödlök

Varmrätt
Grillad Kalventrecote med rödvinssås
Tillbehör på bordet: Rostad pärllök och champinjoner med tryffel och örter
Ljumna primörer med citron och svartpeppar, confiterade tomater med rostad grönkål, Mandelpotatispure med sveciaost.

Buffé med lagrade ostar, fruktkompott och knäcke
Serveras till bords eller på buffé.


Dessertbuffé
Mini creme brulée
Äppeltartelett med vaniljgrädde
Mörk chokladcrème med mint
Fruktsalsa med rostad kokos och lime 
655

Asplunds menyer

Från skogen

Mingel: Svamp royal med rostad lök

Förrätt: Gravad lax med syrad gurka, senapstartar, forellrom och örtsallad

Varmrätt: Wallenbergare på älg med rostade rotfrukter, mandelpotatispuré och kryddig lingonsky

Dessert: Vaniljpannacotta med hjortron och krossade drömmar

575

 

Från havet

Mingel: Tartar på friterade pilgrimsmusslor med citronmajonäs och krasse

Förrätt: Souvasrökt reninnanlår med picklad Karl-Johansvamp, havtorn och potatiscrème med tryffel

Varmrätt: Grillad hälleflundra med blomkålscrème, dill & skaldjurssky och sallad på havskräftor, gulbetor och syrad gurka

Dessert: Ljummen äppelmazarin med vaniljglass och sockerrostade nötter

790

 

Från landet

Mingel: Västerbottenkrustader med löjrom och sockerstekt lök

Förrätt: Fröjalax med inkokt vit sparris och ramslöksemulsion

Varmrätt: Grillad Kalvrygg med jordärtskockspuré, primörer och smör- & örtsky

Dessert: Vit & mörk chokladmousse med jordgubbar

630

 

Från staden

Mingel: Green Taco: Gemblad med spiskumminrostad morot och butternutpumpa, sesamfrö och koriander

Förrätt: Fish’n Chips: Friterad pilgrimsmusseltartar med gurkrelish, rotfruktschips och dansk remouladsås

Varmrätt: Steak Burger BLT: Grillad oxfilé, torkad bifftomat, romansallad, bacon, dijonaise och riven pepparrot

Dessert: Sweet Wrap: Kardemumma wrap med marinerade jordgubbar, vaniljgrädde och rostad choklad

675